Sista mars..

.. och även sista dagen i vårt fiskala år. Dagen bjöd på härligt solsken, men allt annat än varma temperaturer. På väg hem från en smirrig wallenbergare på Stures är jag glad att jag valde dunjackan för kvällens äventyr. Morgondagen ska, av ovan nämnd anledning, ägnas åt arbete. Och skämt, förstås!


Förändringar

Förändringarnas vindar blåser ständigt på mitt jobb. Förändringar av alla olika slag. Ibland bra, ibland oförändrade, men mestadels väldigt konstiga. Det råder ingen tvekan om att göra om i organisationer och strukturer är någon höjdares favoritsysselsättning.

Och det här med matrisorganisationer. Är inte hela ordet omringat av varningstrianglar? Om inte så borde det vara det.



Matrisorganisationen. Ett utmärkt sätt för ingen att fatta beslut.


New girl

Jag har länge varit på jakt efter en TV-serie som jag kan titta på sysslolösa kvällar och helger. Något att somna till, helt enkelt. Med en splitterny TV i sovrummet känns det helt rätt att ha en serie att följa. Frågan är bara vad. TV-serierna jag har försökt mig på är antingen för spännande, för tråkiga, för komplicerade eller för intetsägande. Så igår gav jag mig in på nya marker. New girl. Jag har alltid gillat Zooey Deschanel och en serie som kretsar kring hennes karaktärs liv kan väl inte slå fel? Det gjorde den inte heller och efter ynka 2 avsnitt sov jag gott. Orädd, trygg och trött. Som sig så bör.

New girl är inget mästerverk. Men serien har den perfekta kombinationen av tillräckligt intrikat handling, komik och snygga skådespelare för att jag ska orka titta. Samt somna. Perfekta kvällsunderhållningen, med andra ord.


Underkläder

När min 59-åriga kvinnliga kollega stolt deklarerar att hon köpt nya underkläder från Triumph för 4000 kronor i veckan skäms jag. Å mina vägnar. Jag är duktig på att shoppa över lag, men underkläder faller inte inom den kategorin. På sin höjd sliter jag åt mig tre par trosor till priset av två på Lindex lite då och då, men de tillfällena klassas nog mer som undantag än regel. För att inte tala om BH-shopping. Det sker i princip inte alls. Det är nog tur att jag inte är singel..

När jag tänker på det borde jag nog ta en vända på stan efter jobbet och uppdatera min underklädergarderob. Men det är ju så jobbigt att prova. Och dyrt. Tråkigt, helt enkelt. Kanske imorgon. Eller i övermorgon..

Blodtrycket!

Mitt blodtryck åkte i hisnande fart från normalläge till säkerligen minst 200 under loppet av bara några sekunder. Anledningen? Denna ständiga inkompetens man får dras med. Det är visserligen mänskligt att fela, men att inte kunna förstå eller förklara sin fel är ren och skär idioti. Och i ett årsbokslut, till på köpet.

Nu gäller det att dra några djupa andetag och räkna till tio... Kanske borde man bli sin egen ändå. Frågan är bara sin egen vad.

Efter träningen

När magen kurrar och middagen dröjer. Vad passar då bättre än en smoothie? Banan, frysta bär, en skopa fullkornsvälling (otippat, men gott!) och lite yoghurt eller mjölk på det. Mixa så det ryker. Bästa efter-träningen-målet. Skål!


Stegtävling 2.0

Jag känner det själv; jag kan inte HANTERA det här med stegtävlingar. Innan årets än dragit igång är jag ute och försöker mixtra med lagen. Jag bara måste vinna. Eller snarare, mitt lag måste vinna (There's no I in team, eller hur var det nu?). Så jag wheelar och dealar med mina lagkamrater som om de vore prylar på Blocket. Försöker byta bort människor jag aldrig ens har träffat. Sätter upp orimliga krav och opeppande motivation. Jag känner mig som någon som hör hemma i militären. Eller möjligtvis på ett chefsforum.

Helgen

Hela helgen har gått i ett. Den började med en spontan AW på lilla torg i fredags, fortsatte med eftermiddagsspa och en FANTASTISK middag på Östergatan i Ystad i lördags och avslutades med våffelkalas och solskenspromenad i Västra hamnen igår. Trots det intensiva schemat är den här bilden från vår balkong den enda behållningen från helgen. Tillsammans med alla minnen, såklart.

 


Dagen börjar bra..

.. när rubriker som dessa är det första man ser. Bra Sverige!


Jag och kaffet

Mitt förhållande till kaffe är oerhört okomplicerat. Jag älskar skiten. Men inte som förr om åren. När jag började jobba drack jag lätt åtta koppar på en dag. Slaskiga maskinpulvriga koppar, men ändå åtta. Tre på förmiddagen, tre på eftermiddagen och ett par däremellan. Sedan hände någonting. Idag nöjer jag mig med två, max tre (men då ska det vara en lång dag) koppar. Aldrig efter kl. 15.

Och nu. Jag, som alltid har stoltserat med att jag inte kan inleda en arbetsdag utan kaffe, har först nu, tre minuter i elva, hunnit få i mig dagens första kopp. Och kanske sista. Vad kommer härnäst? En kopp varm vatten efter maten och te till frukost? Huvaligen.


Nytt i bokhyllan

Nu har jag att göra hela våren. Först ut är Ranelids Augustvinnare. För bokklubben. Och för bloggen, såklart.


Torsdagssvacka

Idag är en typisk dålig dag. Förvisso årets första riktiga vårdag, men jag sitter ju inne och häckar så vad gör väl det? Hade idag varit en måndag hade jag nog varit mer eller mindre suicidal. Men det är det inte. Det är torsdag och helgen, liksom Våffeldagen, är på intågande.

Har precis hört en tretimmarsutläggning (nej okej, men det kändes som det) om en kollegas barn. Bara i största allmänhet sådär. Vad är det egentligen som får folk med barn att tro att hela världen är intresserade av dessa vidunder? Av vad de sagt och gjort i skolan, vilka lekar de lekt och vilka spel de spelat? Det är förmodligen av allra största intresse för närmaste familjen. Men inte för någon annan.

21 mars 2012

Den här dagen går kanske inte till historien som en av de mest effektiva i mitt yrkesverksamma liv, men det var definitivt en av vårens mysigaste hittills. Efter 4 timmars intensivt jobbande på förmiddagen åkte jag in till stan för att möta upp mamma på lunch och fönstershopping i den härliga vårsolen. Därefter hem, telefonmöten (nu var det mysiga över), crossfit och middag. Punkt. Ja, dagens höjdpunkt var ju helt klart mina lediga timmar i solen mitt på dagen. Och kanske en långklänning från Dagmar till sommarens bröllop.

På lätta fötter

Eller lätta skor i alla fall. Ett par andra lila skönheter som jag haffade i Nikes flaggskeppsbutik i New York i december. Inte nog med det, de ökar även träningsmotivationen något. Med betoning på något.

 

Att min vänstra vad ser ENORM ut på bilden försöker vi att bortse ifrån.


Vårtecken

Färska blommor på bordet livar upp det mesta. Oj, vad våren är på språng. Till helgen väntas hela 15 grader och då kanske jag plockar mina egna blommor. Till dess håller jag till godo med dessa lila skönheter. 20 kronor på Ica!

 


Jobbmusik

Jag försöker överleva måndagen med hjälp av peppande musik. Snål som jag är betalar jag inte för Spotify och de flesta av mina favoritlåtar har förbrukat sina ynka fem lyssningar. Men det gör inget, för det ger mig en ursäkt att utforska nya musikmarker. The Fine Arts Showcase snurrar nu på lägsta volym (jag sitter ju i öppet kontorslandskap) i mina hörlurar. Skånsk musik när det är som bäst. När jag tröttnar byter jag till Justin Townes Earle. Country med sting.

Niceville

Okej, så I don't know how she does it var verkligen en riktig kalkon. Det hjälpte heller inte att jag somnade efter halva filmen, vaknade, spolade tillbaka och så samma visa en gång till innan jag lyckades se färdigt den. Men nu kan jag ta bort det från min att-göra-lista!

Samtidigt som jag hyrde floppen passade jag även på att hyra omtalade Niceville (något märklig översättning från engelskans The Help), som jag hört så mycket om. Vilken pangfilm! Den lyckades beröra, uppröra och samtidigt berätta en gripande historia, förmodligen mycket snarlik verkligheten. Filmen tog upp svarta hembiträdens roll i amerikanska södern på 60-talet, inte alls olik slavarnas situation 100 år tidigare. Hur svarta inte fick använda samma toaletter som sina vita arbetsgivare eller åka på samma buss, men framför allt hur segrationen i samhället var helt socialt accepterad. Jag chockades över att det inte alls var många år sedan det såg ut på det här sättet, samtidigt som jag alltmer börjar förstå storheten i att USA idag - knappt 50 år senare - har sin första svarta president. Utvecklingen går alltså i rätt riktning. Till och med i USA.


Måndag igen

Den här helgen flög praktiskt taget fram. Ska jag vara helt ärlig känns det knappt som om det har varit helg. Och nu väntar en lång vecka, utan minsta tillstymmelse till något skoj så långt ögat når. Men lika bra är väl det. Kanske ska jag ta itu med min träning, som nu har legat på is ett tag, den här veckan. Kanske ska jag rensa ut vinterkläderna från garderoben och kanske ska jag piffa upp hemmet med härliga, våriga blommor. Eller så kör vi bara på som vanligt. Jobba, äta, sova. Ekorrhjulet och sånt.

I morse kom jag i alla fall till den insikt jag saknat så det senaste halvåret. Om jag kommer tidigare till jobbet på morgonen kan jag ju med gott samvete gå hem tidigare. Inte sant? Kvart över nio känns det dock som om jag har varit här i timmar och jag känner mig redan lunchsugen. Kvart över fyra kommer detta dock kännas som en mycket bättre idé!

Vår i luften

Trots dagens brist på sol känns det att våren är här. När vädret varken kräver dunjacka, halsduk eller vantar trots molnigt väder så vet man. Till skillnad från föregående år hoppas jag att den är här för att stanna nu. I skrivande stund färdas jag genom den skånska landsbygden på väg till Ystad för att fira min svågers födelsedag. De små orterna vi passerar på vägen (vars namn jag inte tänker nämna, då det skulle ta udden av det pittoreska i sammanhanget) är fyllda av vårblommor och knoppande träd och buskar. Om några månader är även strumpbyxorna ett minne blott. Om några minuter den skumpiga tågresan och dagens lunch.


Life is good

Fredag kväll. Hela helgen står för dörren. Jag har sängen bäddad med rena lakan, en god middag i magen, ett glas vin och en chokladbit på nattduksbordet och dvd:n laddad med kritikernas hatfavorit nummer ett; I don't know how she does it. Som jag längtat. Glad fredagskväll på er!


Hetsätarvarning?

Eftersom övervägande delen av arbetsstyrkan på mitt jobb är män i 40-årsåldern (som vi alla vet alltid är lite sena på bollen) har de precis upptäckt den omdebatterade dieten LCHF. En skarp uteslutning av kolhydrater verkar snarare vara regel än undantag här nu för tiden. Jag får snyftandes säga hejdå till både tisdagsfrukosten och fredagsfikat och istället nöja mig med att se ovan nämnda män lassa upp majonäs och bratwurst på sina lunchtallrikar. Minsta rap om socker ger rött kort.

Då jag befinner mig i en minoritetsgrupp - kvinna i fertil ålder - som dessutom lider av både järnbrist och sötsug, vågade jag inget annat än att inta dagens nödchokladkaka på toaletten. Väl därinne smaskade jag i mig den som om jag aldrig sett choklad tidigare. Sedan slickade jag mig förnöjt om munnen och gick ut till de icke ont anande herrarna, mäkta nöjd med mitt tilltag. Det är först nu, ett par minuter senare, som det slår mig; det är ju hetsätarvarning på mig. Vad som kommer härnäst vågar jag inte ens tänka på. Men ingen kan anklaga mig för att stänga någon ute. Allra minst kolhydrater.


Vem vill vara utan detta - frivilligt?


Nytt i hemmet

Den här fina TV:n köpte min lika fina sambo till vårt sovrum i helgen. Den har allt man kan önska sig. Vit, stilren och med inbyggd dvd. Jag vill alltid ligga i sängen och titta på film. Alternativt vill jag bära med mig min nya TV vart jag än går. Bästa presenten sedan den TV med inbyggd video jag fick i julklapp 1997.


På bättringsvägen

Efter en helg med en skadad och svullen lilltå och mensvärken från helvetet är jag äntligen tillbaka på banan igen. Inte helt, då den sistnämnde fortfarande spökar, men livet är redan idag tusen gånger bättre. De orden trodde jag aldrig att jag skulle yppa. Särskilt inte en sådan här ospektakulär tisdag. Som om inte allt detta vore nog skiner solen från en klar himmel och jag kan verkligen känna våren nu. Som vi har längtat!

Då vår och sommar närmar sig med stormsteg är det ju hög tid att göra upp semesterplaner. Bara orden semesterplaner får det att vända sig i magen på mig. Inte för att jag har något emot semester - tvärtom - men det finns få saker som är svennigare än detta. Det känns som att hela livet rutas in i och med detta. Synka semester, planera en resa, packa en gemensam resväska. Det enda som saknas är ett gäng barn att ta ledigt från dagis för, en gammal tjock hund som ska passas och blommor i radhuset som ska vattnas. Innan jag vet ordet av det säger jag "Vad ska vi äta till middag idag?" för tjugonde dagen i rad utan att ens reflektera över det. Och så ska man pressa in någon slags kärlek däremellan. Man kan ju faktiskt vilja skilja sig för mindre.

Jag känner att jag kom in på ett sidospår där. Semester, var det ja. Jag skulle DÖDA för att åka till Kalifornien, men vi får se. Sol behöver jag, det är en sak som är säker. Och distans. Den oerhört spännande uppföljningen på detta kommer.


Hemifrån

Idag jobbar jag hemifrån och då bjuds det på hemlagat. Lasagne och sallad. Tomat, avokado och rädisor. Allt för att slippa jobba. I hörnen skymtas även vårt nya köksbord i den PERFEKTA nyansen av vitt. Nu är det bara stolar som saknas.


Mello

I enlighet med större delen av Sveriges övriga befolkning tittar även jag på Melodifestivalen idag. Första gången för i år, faktiskt. Varför titta på alla deltävlingar när man kan gå direkt på gräddan?

Det är kanske inte riktigt den sortens musik jag föredrar att lyssna på, men mycket är trallvänligt och Thorsten Flincks låt är faktiskt väldigt bra. Trots detta är jag övertygad om att Loreen, vars framträdande är lite för konstigt om du frågar mig, kommer att vinna. Svenska folket bjuder sällan på överraskningar när det kommer till sådant här.


En räddare i nöden

Min tåproblematik eskalerade något ofantligt och vid lunchtid var måttet rågat. Som ett skänk från ovan fick jag tid hos en medicinsk fotvårdsspecialist nästan omdelbart. Jag ska för känsliga läsares skull inte gå in på några detaljer, men oj vilka mirakel hon utförde. När jag gick därifrån kunde jag gå nästan helt normalt igen, trots hårda förmaningar om att lufta foten och inte använda andra skor än tofflor under hela helgen. Borgmästarens Fötter utnämns därför till dagens, eller månadens, räddare i nöden. Tusen tack!

Grattis på 3-årsdagen!

Mitt i allt arbete och brist på hemmavarande internet har jag helt glömt bort en alldeles speciell 3-årsdag. Min lilla blogg fyllde 3 år igår. I hela 3 år har jag kämpat och knåpat med inlägg efter inlägg för att förgylla en handfull människors vardag med fragment ur min vardag.

Hade jag haft lite mer Blondinbellskt entreprenörskap i mig hade jag ställt till med en hejdundrandes fest. Hyrt ett bryggeri och haft en festlig get-toghether för alla läsare. Blondinbellskt entreprenerskap är dessvärre precis det jag saknar i skrivande stund. Jag är gammal och trött och har något som är misstänkt likt liktorn på min vänstra lilltå. Kanske gör jag det nästa år istället. I år nöjer jag mig helt enkelt med att konstatera faktum och utbringa en gratulation. Grattis!

Bloggens absolut första - och måhända minst eftertänksamma - inlägg hittar ni här.

Internet

Varför blogginläggen inte duggar tätt? Internet ligger fortfarande nere. Bara inne på sjätte dagen nu. Perfekt sammanfallet med den enda veckan i månaden jag verkligen MÅSTE jobba hemifrån. Hörde jag att det är 2012 nu? Nej, det låter omöjligt.




Tacka vet jag de gamla hederliga modemen. Då fick man i alla fall det man betalade för. Internet.


Frågor på det?

Idag blir jag bombarderad av frågor. Dumma som irrelevanta som konstiga. Ingen hejd finns det. Varje gång min telefon ringer vill jag slänga den i golvet och stampa på den. Varje gång min mailkorg plingar till vet jag vad det rör sig om. Nya frågor. Samma sak varje månad. Att ingen någonsin lär sig.

Oturssöndag

Idag är det inte mycket som gått rätt till. Redan när jag vaknade i morse kände jag att det skulle bli en riktigt dålig dag och fasade för att kliva ur sängen. Mycket riktigt. Internet har legat nere sedan i fredags och eliminerade mina chanser att jobba hemma i helgen (vilket var anledningen till att jag åkte hem från Stockholm redan igår). Efter några desperata samtal till Telia Support fick jag hämta ut ett mobilt bredband i närmaste Teliabutik. Om det fungerade? Utan problem! Om det fungerade på min dator? Nej.

Efter ytterligare några uppgivna samtal gjorde jag det jag dragit mig för hela dagen. Ut till point Hyllie. Tågstrulet var i full gång och efter dryga timmen kom jag fram till ett nedsläckt kontor och kunde äntligen sätta mig och jobba. Nu sitter jag här, ensam i mörkret, och hoppas på bättre tur på hemresan och resten av kvällen. Men jag har en känsla av att det inte kommer att bli så.

Ännu ett..

Ännu ett bokslut lider mot sitt slut och denna gång spar vi inte på krutet när det gäller firandet. Kvällen börjar på Anglais, sedan vidare ut i Stockholmsnatten.


RSS 2.0