Ring klocka, ring

Så har ännu ett år kommit till sitt slut. Men vart tog egentligen 2010 vägen? Gick tiden verkligen så här fort förr? Rent jobbmässigt sett har 2010 varit ett riktigt skräpår. Kanske inte på 2009-nivå, men inte långt ifrån. Bortsett från det - helt okej. Nu sitter vi på det skumpiga tåget till ystad för att fira in det nya året. 2011 kommer bli fantastiskt. Eller? Gott nytt år!

Julen är över..

.. men min ledighet har bara börjat! Vi har haft en skön julhelg i Ängelholm med massa god mat, dryck, sällskapsspel och promenader i bitande minusgrader. Liksom varje år känns det lite tomt när julen är över, men nu stundar nyår och ljusare tider. Men först en ledig vecka. Min semester inleds med inte mindre än två intervjuer och en middag i goda vänners lag. Från och med tisdag är schemat blankt och det jobbigaste jag tänkt åta mig är lite mellandagsreashopping och mitt-på-dagen-träning. Hejhej semester, hej!

Snökaos - fortsättning

Tack vare ohörda böner och den enorma mängd snö som föll i natt misslyckades jag med att ta mig till Danmark i morse. Efter drygt en timmes vertikalt väntande gav jag upp och satte mig på kontoret med stelfrusna fötter och krokig rygg. Detta pendlande är en följetong som aldrig verkar ha ett slut. Och en inte särskilt spännande sådan.


Rättelse

De vackert fallande snöflingorna övergick i någon typ av snöstorm. Jag tar tillbaka det jag skrev i mitt tidigare inlägg. Snön får gärna ligga vit under julen, men bortsett från det behöver det inte falla mer vitt nu. Tack!



Någonting gick vansinnigt fel.


Slutspurt!

Slutspurten mot jul har börjat. Även sista måndagsångesten för i år är överstökad. Hallelujah! Igår klirrades alla julklappar, julblomman kom upp och nu är det sista arbetsstöket innan jul i full gång. Ute faller snön i vackra flingor och ur högtalarna sjuder julmusik. På fredag smäller det. 1,5 veckas underbar semester. Julen ÄR här.



Julen är här. Kan vara den bästa svenska jullåten genom tiderna.


Strålande jul!

Något mycket konstigt har hänt med mig på sistone. För första gången sedan jag var i femårsåldern älskar jag plötsligt allt som har med julen att göra. Och jag ser fram emot den enormt mycket. Inte bara för att jag hoppas att tomten gör en avstickare till Mulberry (andra tomtar kommer ju åka både längre och dyrare sträckor än så. Kanske hela vägen till apple), utan även till att få äta julmat, lyssna på julmusik, slå in klappar och annat som hör julen till. Frukosten dukades med finaste 6-kronorsbordsunderläggen från Claes Ohlsson och jag höll på att slå små volter av lycka när jag fick reda på att det serveras julmat till lunch på jobbet idag.

Jag vet. Jag är också förvånad. Men även förväntansfull. Det här kan bli början till en sagolik romans!


Och vi hoppas att det blir en riktigt god jul!


Tisdagsmusik

Behövs bra musik trista dagar som tisdagar. Just nu är det Neil Youngs Old man som strömmar ut ur hörlurarna. Vilken låt!


Fullt upp!

Här har det varit fullt upp och stackars bloggen har som vanligt fallit i glömska. Men nu är jag tillbaka och kör några av de sista krafttagen för i år. På bloggen och ingen annanstans. Sviterna efter helgen har nämligen uppenbarat sig i form av både halont och en fruktansvärd hosta. Jag väntar med spänning på vad som kommer härnäst. Snuva, månne? Feber?

För att återgå till den betydligt trevligare helgen flög jag i alla fall till Arlanda i fredags kväll och tog för ovanlighetens skull inte tåget söderut mot vår terroristdrabbade huvudstad, utan istället norrut till destination Uppsala. Där spenderade jag ett par sköna (men kalla!) dagar hos Pia med mat, dryck, mat och... dryck. Och en avslutande julkonsert med efterföljande roadtrip. Nu sitter jag åter i ett blåsigt, men barmarkat Hvidovre och intervallarbetar mellan hostattackerna. 3-1 till hostan.

En kväll på stan

Ikväll ska jag in till byen för första gången under min tid i Hvidovre. En annan, lite längre, bussresa, sedan är jag game. Inne i stan. En bit mat, lite vin och trevligt sällskap! Ska bara hitta härifrån först.

Systemet strikes again

Plötsligt går Systembolaget all in med TV-reklam i alla möjliga medier och budskapet är omissigenkänneligt. Systemmonopolet är ett bra system. Jag är, som bekant, skeptisk till statliga monopol i allmänhet och systembolagets i synnerhet. Är det rimligt att stå i en sovjetliknande brödkö för att få köpa en flaska vin? Och är det verkligen Systembolagets uppgift att opinionsbilda i egen sak?

För vad är det egentligen reklamen försöker säga oss? Att om alkohol skulle säljas på en fri marknad skulle människor köpa och konsumera ohanterliga mängder, vilket i sin tur skulle leda till fler alkoholskador i samhället? Och inte nog med att företagare framställs som onda och giriga, staten ska dessutom skydda människan från dessa. Genom regleringar. Och so far, so good. På Palmes tid. Men en borgerlig regering borde väl ändå veta bättre?

Pre-förkylning..

..eller bara vanlig trötthet efter helgen? Av okänd anledning känner jag mig trött, hängig, lätt svullen i halsen och sa jag trött? Kanske är det mörkret, kanske något virus, för brist på sömn kan det ju sannerligen inte vara. Jag har sovit ut varenda morgon hela helgen och det har varit helt underbart. Snart är det jullov och då väntar ännu mer sömn. Ja, ni hörde rätt! I år blir det minsann jullov även för mig och jag ska njuta varenda sekund! Att januari är årets värsta månad är inte värt att tänka på än.

Julefrokost

Danskarnas julfest går helt missvisande under namnet julefrokost och en sådan deltog jag i igår. Den har dock ingenting med lunch att göra utan påminner snarare om ett svenskt julbord minus all julfröjd. Tänk er istället en stor smaklös fest i en stor smaklös lokal med en smaklös konferencier och smaklösa (nu i en helt annan bemärkelse) bufferätter och ni har festen i en liten ask. Inte helt otippat åkte jag hem redan halvelva, men hade på det stora hela en trevlig kväll. Nästa begivenhet blir den svenska julfesten, som jag hoppas bjuder på lite mer julstämning och godare mat, trots att den inte helt optimalt infaller på en tisdag i år. Nåja, alltid ska det väl finnas något att klaga på.

RSS 2.0