Hårnytt

Så var det ÄNTLIGEN dags för ett besök hos frisören. Jag tappar - i vanlig ordning tre månader efter en förlossning - hur mycket hår som helst, men det värsta var nog hårfärgen. Att kalla det gulaktigt var en underdrift. Fem månader och en varm sommar har inte gjort underverk för mitt hår, kan jag lugnt påstå. 

(null)

Gult, slitet och alldeles, alldeles fruktansvärt. Härifrån fanns det bara en väg att gå. Framför allt i trygga händer hos min fantastiska frisör.

(null)

En nöjd och nyfiken liten tjej sov sig igenom större delen av de tre (!!) timmarna, men när hon var vaken var hon snäll och lugn. Som tur var! Jag minns fortfarande hur Otto skrek sig igenom ett helt frisörbesök och jag var blöt av stressrelaterad svett när jag gick därifrån. 

(null)
(null)

Och så resultatet! Ett hår som gör sig lika bra till stickad tröja som till t-shirt! Nu har det dock åkt upp i en ful tofs i nacken och lär där förbli tills hårtappet avtar. OM det avtar…



Idag!

Eller i förrgår om jag ska vara helt ärlig. Det var så otroligt längesedan jag slängde upp en bild på vad jag hade på mig och som en seriös bloggare är det väl nästan straffbart att inte göra det? Jag ville i alla fall bara visa min favoritväska, som jag köpte i tidig push present till mig själv, men som jag började använda först i somras. Musubi mini från Acne. Älskar den! 

(null)

Jeans från Totême, köpta i Facebook-grupp, skor från Other stories och randig tröja som får anses vara något slags garderobsfynd. 

Skolstart

Igår började Alice skolan. Skolan! Vad hände? Om jag hade ägnat mig åt normalt familjeplanerande hade vi väl nöjt oss med två barn och jag skulle inte längre ha några "småbarn". En lockande och skrämmande tanke på samma gång. Men jag är ju självklart glad över att Otto och lilla Hedda har säkrat oss platser på Älggårdens förskola i totalt 13 år. Framför allt är jag ju genuint glad över deras blotta existens. 

Hur som helst. Nu var det Alices tur att ta steget ut i upplysningens och lärandets sfär. Lyckligtvis har hon kompisar från förskolan i samma klass och storebror bara ett par dörrar bort. Lite jobbigt när man som förälder inte får komma in i skolan utan bara lita på att allt ordnar sig på andra sidan porten. 

(null)

Med ryggsäcken på, så redo att ta klivet in i skolans värld. Den som inte är redo är kanske jag…

(null)

Stor tjej in action första skoldagen. Hon har till och med fått en egen - namnmärkt - sax. 

Färdigvaccinerad

Jag mådde inte hallon och meloner efter min första spruta, om jag säger så och var relativt orolig för hur den andra skulle ta sig. Men det hela förlöpte relativt smärtfritt andra gången. Jag fick inte ens speciellt ont i armen nu. Möjligtvis en viss trötthet, eventuellt orsakad av sprutan. Eventuellt orsakad av vanlig hederlig sömnbrist. Så! Nu är jag färdigvaccinerad. Om knappa två veckor kan jag ta mig an världen. Som om det vore ett alternativ. Jag har - i likhet med många andra - börjat uppskatta vårt vackra land mycket under pandemin. En mindre åtråvärd egenskap jag har dragit på mig under pandemin är en plötslig oförmåga att kallprata med folk. Jag har helt enkelt blivit folkskygg och fruktansvärt asocial. Detta är något som framkommit först efter jag börjat röra mig ute. Plötsligt har jag inte längre något att säga till någon ytlig bekant. Eller är det tvärtom? Ska bli intressant att se om det är här för att stanna.

(null)

Fully jammed! Och nej, jag var trött redan innan sprutans bieffekter kom, det syns ju tydligt här. 

Namnet

Som vanligt har vi haft otroligt svårt att enas om ett namn till vår lilla fyra. Det har helt enkelt känts OMÖJLIGT när Erik helt seriöst har kommit med förslag som Bodil, Ann-Charlotte och Rakel. Allt jag har föreslagit har röstats ned med en svårslagen beslutsamhet. Samtidigt vet jag ju att jag har någon slags utslagsgivande röst. Det måste jag väl ha, efter allt jag har gått igenom? Gravid med tillhörande illamående och viktuppgång, förlossning med tillhörande eftervärkar, blödningar och lite random smärta. Samt någon mjölkstockning på det. Då blir det ju ännu svårare. Så definitivt att jag har hela hennes namnöde i mina händer. Och vill jag verkligen välja ett namn som hennes pappa hatar? Efter att Erik för fjärde gången föreslog namnet Lena insåg jag att jag verkligen vill det. Så dagen innan tremånadersdagen skickades lappen in. Det blev en liten Hedda. Hedda Filippa Eleonora. 

(null)
(null)

Hedda - tufft och gulligt på samma gång. Filippa - ett favoritnamn sen jag var liten. Eleonora - ett släktnamn på den enda släktingen som hade ett fint namn och inte var elak. 


Utflyktssommar

En sommar på hemmaplan medför många utflykter. Efter en dag utan några särskilda planer - som såklart också kan vara skönt ibland - upplever jag att barnen klättrar på väggarna och blir som besatta av sina skärmar. Då är det skönt att vi 1. Har havet och ett dopp däri på armlängds avstånd och 2. Har hela Skåne och en radda utflyktsmål att ta vår tillflykt till. 

(null)

En utflykt är inte enkom lika med glada miner. Att inte få sitta i mitten i jättestolen i Skanör kan till exempel orsaka både gråt och tandagnisslan. 

(null)

Man kan också bli arg över "bordsplaceringen" på Tirups örtagård. För övrigt ett mycket trevligt - och gott - utflyktsmål. 

(null)
(null)

Efter ett besök i Everöd insåg vi - än en gång - att en sommarstuga vore på sin plats. Ett plånboksvänligt torp någonstans i skogen där barnen kan springa omkring och leka skärmfritt. Som min barndoms somrar (minus torpet i skogen). Drömmen!

(null)
(null)

Kan inte få nog av nordvästra Skåne! Vi nosade upp ett mysigt litet pensionat/café i Magnarp, där vi njöt av prisvärt kaffe och vacker utsikt mellan doppen. 

(null)

Lillan växer och följer snällt med på äventyr efter äventyr. Inget annat spädbarn har varit med oss runt så mycket. Med Victor såg vi väl noll anledning att åka till stranden, med Alice gjorde vi något besök och när Otto var nyfödd var det cirka 100 grader varmt hela sommaren och vi badade i princip bara hemma vid "vår" brygga. 

(null)
(null)

Det har såklart blivit en hel del av den varan i sommar OCKSÅ. Närheten till havet slår mycket! Värt att tänka på i stundande husletande. 

(null)
(null)
(null)

Sommarens höjdpunkt enligt barnen var dock besöket på Tosselilla. Jag var inte heller helt negativt inställd till det. Vädret var på topp, så det gick även att utnyttja det stora vattenlandet. 

(null)

Det här är bara en bråkdel av de vattenattraktioner som fanns. Själv åkte jag ringar i vattenrutschbana med Alice och trodde att jag skulle dö på kuppen. Adrenalinpåslaget varade nästan hela vägen hem. 

(null)

Lite lugn och ro i skuggan hann vi också med. Med skolstarten i sikte känns det ändå som om vi hunnit med mycket den här sommaren. Jag ville lägga till "med små medel", men glöm det. Inget är fan billigt i semestersverige. Framför allt inte när man - som undertecknad - uppskattar livets goda. 


RSS 2.0