Utflyktssommar

En sommar på hemmaplan medför många utflykter. Efter en dag utan några särskilda planer - som såklart också kan vara skönt ibland - upplever jag att barnen klättrar på väggarna och blir som besatta av sina skärmar. Då är det skönt att vi 1. Har havet och ett dopp däri på armlängds avstånd och 2. Har hela Skåne och en radda utflyktsmål att ta vår tillflykt till. 

(null)

En utflykt är inte enkom lika med glada miner. Att inte få sitta i mitten i jättestolen i Skanör kan till exempel orsaka både gråt och tandagnisslan. 

(null)

Man kan också bli arg över "bordsplaceringen" på Tirups örtagård. För övrigt ett mycket trevligt - och gott - utflyktsmål. 

(null)
(null)

Efter ett besök i Everöd insåg vi - än en gång - att en sommarstuga vore på sin plats. Ett plånboksvänligt torp någonstans i skogen där barnen kan springa omkring och leka skärmfritt. Som min barndoms somrar (minus torpet i skogen). Drömmen!

(null)
(null)

Kan inte få nog av nordvästra Skåne! Vi nosade upp ett mysigt litet pensionat/café i Magnarp, där vi njöt av prisvärt kaffe och vacker utsikt mellan doppen. 

(null)

Lillan växer och följer snällt med på äventyr efter äventyr. Inget annat spädbarn har varit med oss runt så mycket. Med Victor såg vi väl noll anledning att åka till stranden, med Alice gjorde vi något besök och när Otto var nyfödd var det cirka 100 grader varmt hela sommaren och vi badade i princip bara hemma vid "vår" brygga. 

(null)
(null)

Det har såklart blivit en hel del av den varan i sommar OCKSÅ. Närheten till havet slår mycket! Värt att tänka på i stundande husletande. 

(null)
(null)
(null)

Sommarens höjdpunkt enligt barnen var dock besöket på Tosselilla. Jag var inte heller helt negativt inställd till det. Vädret var på topp, så det gick även att utnyttja det stora vattenlandet. 

(null)

Det här är bara en bråkdel av de vattenattraktioner som fanns. Själv åkte jag ringar i vattenrutschbana med Alice och trodde att jag skulle dö på kuppen. Adrenalinpåslaget varade nästan hela vägen hem. 

(null)

Lite lugn och ro i skuggan hann vi också med. Med skolstarten i sikte känns det ändå som om vi hunnit med mycket den här sommaren. Jag ville lägga till "med små medel", men glöm det. Inget är fan billigt i semestersverige. Framför allt inte när man - som undertecknad - uppskattar livets goda. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0