From hell and back

Ja, precis den resan kändes det som om jag företog mig den här veckan. Till och från Huddinge sjukhus med mellanlandningar på hotell Scandic i Kungens Kurva för lite sömn. Och samma resa nästa vecka igen. Samtidigt har jag ett nytt jobb att fira! Hurra!

Påsklov

Förkylningen har fortfarande inte helt velat släppa taget, men detta har inte hindrat mig från att ha haft en underbar påsk. En påsk full med sol, sovmorgnar, vin på lilla torg, påsklunch i Ängelholm och ett nytt jobberbjudande..! En fantastisk påsk med andra ord!

Imorgon ska jag ta tillvara på den sista dagen av påsklovet, tillika den sista dagen innan avresa mot Stockholm. Ångesten jag känner inför den resan känns visserligen totalt obefogad samtidigt som minnena från förra årets pendlande gör sig obehagligt påminda. Men jag förtröstar inte. Vi ses i Huddinge!

Halvåtta hos mig

Trots en ihållande förkylning stod jag för den traditionsenliga månadsmiddagen igår. Och är faktiskt väldigt nöjd med resultatet. Det bjöds på lammfärsbiffar med färskostfyllning, ugnsrostade rotfrukter och blåbärspaj med vaniljsås till efterrätt. Toppat med rödvin.

Förmodligen var det sista gången jag trängde in sex personer kring middagsbordet i min lilla lya och jag känner så smått paniken komma krypandes. Var ska vi bo? Varför händer inget på hemnet? Med Ingves senaste ränteökning hoppas jag dok att priserna ska gå ner något nu. Eller åtminstone stagnera. För snart dyker den upp. Drömlyan.

Sjukling

Jag är sjuk. Igen! Denna gången hände det helt utan förvarning också. Vaknade med halsont och så - pang. Nu är jag sängliggandes. Jag tycker så synd om mig själv och vad passar då bättre än Marabou Digestive och gamla avsnitt av Sex and the City? Imorgon är det tjejmiddag hos mig, så då är det bäst att jag är på benen igen!

Bra söndag!

Eller sådär, kanske. Jag vaknade alldeles för tidigt med täppt näsa och halsont efter en kväll med lite för mycket vin på en födelsedagsfest i Lomma. Hela veckan har mest gått i firandets tecken faktiskt. Det började med Eriks 30-årsjubiliem i torsdags, en fantastisk middag på underbara Stures i fredags och Emmas birthday bash igår. Efter en intensiv vecka med x antal årsredovisningar varvat med heltidsuppdrag vill jag bara koppla av. Söndagen ska jag ägna åt en promenad i solen, en härlig lunch och - icke att förglömma - möte med bostadsrättsföreningen. Denna gången till min favör. Så snart den nye medlemmen är godkänd får jag mina pengar. Hur detta ska firas? Jag funderar på den här:


Skjuten

Den tradiga måndagen har äntligen nått sitt slut och här sitter jag i soffan; nyduschad, nygödd och trött. Dessutom ser det ut som om jag blivit skjuten i pannan. Och eftersom jag tänkte prova på det här med att ladda upp en bild så jag gör som Kajsa Varg. Tager vad jag haver.



Smälter in i soffan gör jag också. Med ett hål i pannan.


Mobilbloggande

Plötsligt förstår jag hur äldre människor känner sig i ett samhälle fullt med nymodigheter, ett samhälle där barn kan surfa på en mobil innan de kan skriva alfabetet, ett samhälle där allt kan skötas digitalt. Med en ny iphone i fickan känner jag mig väldigt efter tekniken. Om jag ens lyckas publicera detta är det ett stort plus. Annars; tekniken - Caroline: 1-0.

Att sadla om

Jag tänker mycket på att sadla om. Rent hypotetiskt alltså. Framför allt dagar som dessa, när det mesta bara känns skit. Då drömmer jag om att byta bana helt. Jobba som frilansande journalist med världen som arbetsplats. Inte sitta på ett kallt kontor i ett blåsigt Malmö och pussla ihop årsredovisningar med årsbokslut och Danmarksresor.

Jag kan inte låta bli att imponeras och inspireras av folk som verkligen gör slag i saken av sådana här planer. Revisorn blev trädgårdsexpert. Advokaten blev kock. IT-konsulten öppnade café i södra Frankrike. En vacker dag ska det bli jag. Om jag hade fått ut ett tiofaldigt belopp för min lägenhet skulle en vacker dag vara idag. Eftersom så inte var fallet håller jag mig lite avvaktande. Tills vidare.

Såld!

Och så var lägenheten såld. Poff, paff. Vi blir bostadslösa 28:e juli. Om jag känner mig orolig? Inte det minsta. Än. Men mycket kan ju hända på vägen. Hittills är jag mest glad över att få känna mig lite rik ett litet tag. Tack köparen för att du ska få bekosta min semesterresa!

Visningssöndag

Ojojoj, vad jag har städat. Efter den här helgen ska det dröja länge innan jag vidrör en skurtrasa igen. I alla fall på detta fanatiska vis. Det värsta är ju inte själva städningen. Det värsta är ju snarare allt undanplock och röj som städningen föregås av inför en visning. Jag har kånkat möbler upp och ner, fram och tillbaka, in och ut. Ja, ni fattar. Men nu är bollen äntligen i rullning.

Som jag anade satte vi utgångspriset alldeles för lågt. Redan på visningen fick vi in ett bud på utgångspriset och därefter har det inte hänt mer. Visning nummer två (med en modifierad version av undanröjningen och städandet) äger rum ikväll, men jag känner mig lite tveksam inför en bra budgivning. Är det bara jag eller är folk mer ovilliga att lägga bud högt över utgångspriset nu för tiden? Det känns ju som om lägenheten nästan inte är värd mer än vad den ligger ute för. Jag håller i alla fall både tummar och tår för att detta inte är fallet och hoppas att tittarna sätter på sig spenderbrallorna ikväll. Sedan kan jag äntligen slappna av. Och stöka ner.


RSS 2.0