Vrakpris

Och appropå vrakpris. När vi ändå är i shoppartagen, varför inte slå till på denna lägenhet? Bara 1,3 miljoner som utgångspris. Lite väl billigt för denna pärla, om du frågar mig.








Vill. Ha.

Av någon anledning har jag kärat ner mig helt i denna ring från Maria Nilsdotter. Jag älskar ringar och känner mig helt naken utan (mest för att jag ska kunna ha något att pilla på under dagen, antar jag). 4 690 SEK för denna. Som hittat, inte sant? Eller varför inte den lite mindre till vrakpriset 3 290?

Det "billiga" alternativet. Det här får nog vänta till skatteåterbäringen kommer. Om den kommer.


SNOR

Jag har snubblat över en källa av oändlig komik. Efter en hemmakväll med Så ska det låta, Skavlan och The Other Guys på agendan har jag i ren tristess rannsakat hela internet för att slutligen komma till Sveriges Näsflöjts Orkester, även kallade SNOR's, hemsida. De heter alltså så. På riktigt. Om det är ironi eller ej bakom förkortningen vet jag inte, men det hade ju varit hysteriskt roligt om så inte var fallet.

Här följer ett utdrag ur hemsidan. Notera! Näsflöjt större än allt!



Det här är verkligen något av det roligaste jag sett på länge. Så roligt att jag nog ska dissikera texten lite närmare.

Ingen vet riktigt exakt hur gammal näsflöjten är, men den är väldigt gammal (okej?). De har använts i alla tider både som instrument men också för att prata med de döda (kan man verkligen prata med döda?), samt jaga bort onda demoner (finns onda demoner?). Kärlekspar har i alla tider använt näsflöjten för att kommunicera med varandra (Nej, det har de inte, nu hittar ni väl ändå på?)! Näsflöjten har haft en tuff period (Well….), då den nästan dog ut (den har väl aldrig riktigt varit levande?), men är idag populärare än någonsin (Stämmer inte!).

Jag bara undrar; Är detta ett skämt?

Som om inte detta vore nog återfinns även David Goutro, grundare av Vancouver Noseflute Ensemble, på deras hemsida.


David har en fru som heter Alf. Mycket roligt!


[Ajfåån]

Deloitte entrar äntligen teknikens era och alla anställda ska bli med i-phone. För de som vill. För de som inte vill promotas det andra alternativet - Nokia C5 - starkt. Så spännande det ska bli att se vad folk väljer...



I-phone. Snart nära mig!


Kärleksgåvor

Idag har solen lyst från klar himmel nästan hela dagen och jag har återfått hoppet om vårens framfart. Jag har dock inte haft möjlighet att njuta av den så mycket som jag hade velat. Efter en hastig utrensning i hemmet körde vi allt bråte till tippen, följt av ett stopp på mobilia och storhandling på ICA Maxi. På mobilia fick jag inte bara en, utan två underbara kärleksgåvor (eller var det för att jag hade glömt plånboken hemma? Jag väljer att kalla dem kärleksgåvor i alla fall!) av Erik som jag har önskat mig långt om länge. En supermodern, superavancerad och superbra dammsugare! Under premissen att han själv slipper använda den.. Och en ny hårtork, som inte ryms i en handflata och som förhoppningsvis inte tar 50 minuter att torka håret med. Resten av dagen har alltså gått åt till att dammsuga varje vrå i hemmet. Det är en helt ny upplevelse. Det är som att man aldrig har dammsugit innan man har dammsugit med min nya Bosch! Och snart blir det en hårtvätt.

Storhandlingen på Maxi var en mindre lyckad femma. Finns det folk som gör detta varje vecka? Trängs, plågas, kånkar och bär på allt som ryms på listan? Nej, detta fenomen var inget för mig. Varför storhandla när man kan ta det i små doser på trevliga Mästerlivs istället?

Bröllop!

Så var det dags igen. Ett tag var jag lite orolig att efter förra årets bröllopshysteri inte bli bjuden till några alls i år. Det enda som utlovats bland mina vänner har jag fortfarande inte erhållit någon inbjudan till (kan Posten ha slarvat? Eller har jag varit otydlig med min adress?) och alla Eriks vänner är ju redan gifta. Trodde jag. Men nu är ännu ett par på väg nerför altaret, eller rättare sagt gräsmattan. Första semesterveckan i år blir det bröllop i vackra Hällsnäs utanför Göteborg. Sedan är alla Eriks vänner gifta. Utom Erik själv, naturligtvis.

Vårlättja

Ännu en dag i det danska industriområdet. Idag skiner solen och jag har svårt att hålla fokus. Jag har ju 1001 andra saker att göra och vill gärna hinna få lite sol på nosen också. Mitt danska uppdrag börjar dock närma sig sitt slut. 506 globala konton har blivit sönderanalyserade och beskrivna. Har det tagit tid? Ja. Har det varit roligt? Nej. Har jag lärt mig något av detta? Tveksamt.

Hur har jag blivit så lat då? För ett par år sedan ville jag inget hellre än att arbeta och grät mig själv till sömns de få dagar jag inte lyckats skrapa ihop några övertidstimmar. Semestern var med glädje bortprioriterad och i sociala sammanhang snackades det jobb. Enbart. Så vad hände? Well, jag antar att ju äldre man blir desto viktigare blir den privata sfären. Jobbet ska naturligtvis vara roligt och lärorikt, men fritiden är minst lika viktig. Och det är inte många som kan ha tid och ork för familj, träning, ett fungerande socialt liv och ovanpå allt detta arbeta 60-timmarsveckor. Minst. Men det är bara vad jag tror. Karriärist javisst, men någon måtta får det vara.

Juholt

Mannen, myten, mustaschen. Och protektionisten. Här följer ett uttalande från förra valet.

"...tidigare var jag mer öppen för alternativa driftsformer inom omsorgerna, men ser nu att det bara blir en handfull internationella företag som tar över, inte i första hand en mängd lokala initiativ."

Betongsossen rör sig mot vänster. Dåligt för sossarna, bra för oss. Hoppas jag. Då stannar kanske mittenväljarna på Reinfelts planhalva.



Super Mario Sosse


Vad har jag gjort?

Plötsligt går allt i 110. Och jag har inte haft tid att hänga med. Först nu slår det mig. Vad har jag gjort? Nästa vecka ska min lägenhet fotograferas, veckan därpå ska den upp på Hemnet. Sedan ska jag låta marknadsekonomin råda. Allt detta utan att ha någon annanstans att bo. Igår ifrågasatte Erik min impulsivitet och nu gör jag detsamma. Oförmögen till att fatta egna beslut har jag låtit mäklaren köra på. Är det för sent att backa? Samtidigt ska det bli lite spännande att se vad som händer. Ska man göra en sådan här grej ska man göra det nu. Vi får se om jag blir bostadslös till sommaren.

Måndagsmorgon

Det var ett tag sedan jag uppdaterade här och jag kan väl inte direkt skylla på stress som en bidragande faktor till det. Snarare tvärtom. Lättja. Jag blir oerhört lat av att ha lite att göra. Men! Imorgon är det slut på det roliga. Imorgon beger jag mig återigen till Danmark för ett nytt uppdrag på obestämd tid. Eller, egentligen är det en bestämd tid på 2 veckor, men sådant är ju sällan hugget i sten.

Min helg har varit intensiv. Den började med en lite för vild jobbfest i fredags och åtföljdes av alldeles för mycket vila, en halvt misslyckad inflyttningsfest och en stor besvikelse till visning igår. Vilken helg, va? Det mest positiva är dock att solen har börjat visa sig alltmer frekvent och förhoppningsvis är den här för att stanna. Jag vet att det är urtjatigt att skriva om vädret, men jag håller verkligen både tummar och tår för att det här på riktigt. Att våren äntligen är på väg!

RSS 2.0