Höstskrud

Hösten är min absoluta favoritårstid. De ljumna temperaturerna och de vackra färgerna tillsammans med årets bästa mode gör den här tiden på året oslagbar. Framför allt när det inte regnar. Då finns det inget bättre än att knata ut på en promenad och njuta av naturen. 


Limhamn i höstskrud. 

Söndagsmiddag

Det är visserligen torsdag idag, men middagen ifråga förtärdes i söndags. På hösten hör det söndagar till att äta stek eller husmanskost. Vad som helst som gelé eller lingonsylt passar bra till egentligen. Och gräddsås. Så i söndags slängde jag ihop en variant av en kålpudding, som ingen i familjen utom just undertecknad riktigt uppskattade. Med kokt potatis och ovanstående tillbehör, som uppskattades desto mer. Framför allt av Victor som skulle kunna göra karriär på att bara äta lingonsylt. Typ. Nåväl. Gott var det i alla fall. Tyckte jag. 


Middagen i sin helhet. Nästa söndag skippar vi kanske kålen. 

Slättarps gård

Bästa utflyktsmålet just nu är utan tvekan Slättarps gård. Förbi Vellinge, halvvägs till Trelleborg, mitt ute på vischan går denna gårdsbutik/restaurang att finna. Där kan allas lystmäten tillfredställas. Shopping, mat och lek. Vi spenderade förra lördagen där och efter en avstickare till ekologiska Ängavallen åkte vi även dit för lunch och lek idag. Och fönstershopping. Perfekt lördagssysselsättning när vädret skvallrar om höst. 


Victor med favoritkombinationen korv med bröd och pannkakor med grädde och sylt. 


Lilla Alice växer så det knakar. Snart för stor för enarmsgreppet. 


Efter Slättarpsbesöken har något som börjar påminna om gemensam lek påbörjats. Det vill säga ännu ett iPad-beroende barn håller på att formas. 

Godnatt

Efter ett längre blogguppehåll kikar jag in och säger godnatt. Här händer inte så mycket, men jag lovar att återkomma med uppdateringar inom kort. Godnatt!


Supergirl sover sött. 

Skönhetsfavoriter

När kylan nu (äntligen) gjort sig påmind gör sig även alla negativa aspekter med de lägre temperaturerna påminda. Som att huden blir jättetorr till exempel. Förutom att smörja morgon och kväll med en fet dag- respektive nattkräm har jag egentligen bara två andra knep jag tar till när det kommer till hudvård. Året runt. 

Det första måstet i min kvällsrutin är ansiktsvattnet. Glöm alla dyra märkesvatten nu. Jag har använt Apotekets acnelösning sedan jag i tonåren upptäckte min första blemma och har inte - förutom en och annan mensrelaterad pormask - haft en finne sedan dess. På 20 år! Eftersom lösningen stinker sprit och har en lätt uttorkande effekt gäller det dock att kräma in hela ansiktet ordentligt med en fet nattkräm efteråt. Och slutligen, som grädde på moset; ögonkrämen. Jag använder Cliniques, men har i ärlighetens namn inte så mycket att jämföra med. Jag har alltid kört på Clinique. Lite runt ögonen och lite runt munnen. Sedan är jag good to go. Till sängs då alltså. 


Acnelösning och ögoncreme. Vad mer behövs?

Föräldramöte

Igår var det dags för insamling av de vuxnaste av vuxenpoängen; nämligen föräldramöte. Jag såg det som ett sällsynt tillfälle till egentid och njöt i fulla drag av både kaffe och bulle och något mindre till diskussionerna om rutiner och lokaler. På hemmafronten gick allt som en dans och då Alice nu är inkörd på både gröt och mat och förhoppningsvis även välling snart ser jag ljuset i slutet av tunneln. Ljuset i form av en afterwork. Inom räckhåll!

Lunch

Att laga lunch till enbart sig själv under mammaledigheten är inte helt lätt. Det ska gå snabbt och gärna vara gott. Vanligtvis tar jag rester från kvällen innan, men då det inte finns får man finna på andra råd. Vilket jag gjorde häromdagen när jag rotade djupt i förråden och hittade ett gammalt våffelpaket och inte fullt lika gammal lax. Vips så hade jag en fullgod lunch. Snabbt, gott och mättande. Kanske rentav lite för mättande. 


Våfflorna avnjöts även med avokado och en klick créme fraiche on top. 

Oktober

Veckorna formligen flyger fram och vi har redan hunnit en bra bit in i oktober. På lördag blir Alice ett halvår gammal. Ett halvår!? Har hon redan funnits här så länge? Hon sitter nästan själv, äter gröt och mosad banan och är en riktigt världsvan liten dam. Dagarna ägnas åt hemmafix varvat med mammagympa, lekplatshäng och en och annan lunch. När orken finns. För tiden försvinner på ett helt annat sätt när det är två, och inte ett, barn som ska passas. 


Alice sitter fint i soffan och Victor lika fint på pottan. Det är nämligen där han uträttar sina behov nuförtiden. 

RSS 2.0