Tvåårstrots

Jag trodde ju att Victor hade börjat trotsa redan i julas, men det var ingenting mot vad vi nu upplever dagligen. Minsta lilla motgång, varenda nej, varenda gång han inte får EXAKT som han vill bemöts vi med ljudliga vrål, gärna i kombination med krokodiltårar, slag och sparkar. På marken. Utbrotten i sig kan vara i upp till tio minuter och det är en väldigt upprörd liten kille som skakande i efterdyningarna av skrik och gråt delar ut ett välmåttat slag mot den han anser varit skyldig. Skulle en vuxen bete sig på detta sätt skulle hen sitta i fängelse, alternativt på hispan, för längesedan. Nu rör det sig om en tvååring, så då får vi dras med honom hemma istället. Jag hoppas innerligt att denna fas går över snarast. Eller åtminstone ändrar karaktär till det lite mildare slaget. 


Vardagsmat. Skrik och sparkar på gatan. Varför? Ingen som vet. Inte ens han själv förmodligen. 

Godnatt!

Nu knyter vi oss efter Victors sista förskoledag innan sommaren. Dagen firades med finbesök av kusinen från Ystad och ett härligt skrikkalas efter middagen. Nu knoppar dock båda barnen så fint att det är svårt att tro att de kan föra så mycket liv i vaket tillstånd. 

Idag anlände även vår stora batch med svenska sommarkläder - det vill säga regnkläder - så nu är vi redo för allt vad sommarvädret har att erbjuda. Om jag över huvud taget ska ha en sportslig chans att underhålla Victor i sommar krävs utomhusvistelse åtminstone en gång per dag. Gärna fler. Så. Caroline - vädret: 1-0. 


Trötta, trötta ska vi flytta oss från soffan till sängen. 

Midsommar

Som väntat vräkte regnet ner på midsommarafton, men jag kände ändå ett styng av besvikelse. Som om jag hoppats att SMHI och alla andra vädersajter haft fel in i det sista ändå. Men. Inte så mycket att göra åt saken. På förmiddagen packades hela familjen in i bilen och vi styrde kosan mot Ystad och barnens nykläckta lille kusin Wilhelm. Med tillhörande föräldrar såklart. Efter sillunchen trotsade vi vädrets makter och begav oss till Stadsparken. I ur och skur. Dansen regnade bort för vår del, men vi stannade ändå någon timme och lyssnade på husbandet medan Victor sprang rundor i vattenpölarna. Kort därefter sprack det upp och det bjöds på en bättre grillmiddag hos syster och svåger. Inomhus. 

Idag är vi alla lite möra, inte minst Victor som stannade uppe långt efter ordinarie läggtid. En sovmorgon från hans sida är ovanligt och något man absolut inte opponerar sig emot. Själv kom jag också i säng långt efter vad som är brukligt (kan ha med allt kaffe jag klämde innan avfärd att göra), men Alice bestämde sig för att det var färdigsovet redan klockan sju i morse. Inte mycket att göra. Två morgontrötta barn är tydligen för mycket begärt. 


Ett axplock från midsommarafton. Jag med Wilhelm, Erik med Victor och syster yster med lilla Alice. Som inte längre är släktens minsting. 

Vitt och fräscht

Vitt ÄR fräscht, så länge det håller sig vitt. Med två små är den tiden minimal, men jag får väl passa på. Trots att regnet öser ned utanför fönstret drog jag på mig mina nyinskaffade vita jeans. Jag har letat efter ett par vita jeans i flera år, utan framgång. Antingen är de för tighta, för korta, för tunna eller för stora. Men så svängde jag förbi Lindex häromveckan och hittade den perfekta somriga varianten. Något kortare med ett sprund nedtill, lagom hög midja och en passform som passar mina gravidkilon. Priset? 399 kronor. Som hittat. 


Spegeln är något för smal för mig (eller tvärtom), men här är jeansen. Tillsammans med ränder från Mads Nørgaard. Älskar randigt!

Dents

Idag har jag bockat av - vad jag hoppas är - årets tråkigaste kostnad. Det årliga tandläkarbesöket. Röntgenbilder, kontroll och rengöring. Klart. Drygt sjuhundra pix fattigare studsade jag ut därifrån, glad i hågen. Inte för att jag fått spendera pengar på något som visade sig vara ganska onödigt, utan för att jag fick ett kvitto på att allt såg fint ut. Och för att det förhoppningsvis dröjer 18 månader tills mitt nästa besök.

Sommar!

Trots att vädret just nu kanske inte direkt skulle beskrivas som klassisk sommar får man väl ändå säga att sommaren är här. Mer än halva juni har passerat och det är bara två dagar kvar till midsommarafton. Sedan går vi mot mörkare tider igen. Helgens högsommarvärme var tvungen att kompenseras och vädergudarna har därför bjudit på ruggig kyla och regn de senaste dagarna. Men vad är väl svensk midsommar utan regn? Vi slipper i alla fall tänka på att vattna gräsmattan.


För mig pinnar livet dock på - sol eller ej. Med Victor halvtid på förskolan och Erik heltid på jobbet är det full rulle mest hela tiden. Nu till exempel. När jag inte försöker hindra honom från att slå ihjäl sin lillasyster försöker jag hindra honom från att riva hela huset. Ibland. Ibland leker han så fint med sina leksaker och ibland ser jag ingen annan utväg än att ta fram paddan. Vad gjorde föräldrar innan paddan?


Sedan ska det ju ätas också. Något man gör gärna och ofta - framför allt i sommartider. Igår var jag och Alice inne i stan på vinlunch och på kvällen blev det rårakor med löjrom. Somrigt värre. Ännu bättre blir det när maten kan förtäras utomhus. Låt oss hoppas att den tiden är här snart. Lagom till Eriks semester, till exempel. 


Och lilla Alice bara växer och växer. 10 veckor blir hon på fredag, lilla snäckan. Sällan still, ofta leende nuförtiden. 


Moster!

Nu kan jag även titulera mig moster! Och en stolt sådan! Kan knappt vänta tills jag får träffa underverket! 


Så kul de små kusinerna förhoppningsvis kommer att ha ihop!

Prinsbröllop!

Igår gick ännu ett kungligt bröllopsspektakel av stapeln i Sverige. Det sista på länge, får man förmoda, och antagligen även det roligaste. Som inbiten republikan borde jag betacka mig för den här sortens svassande för kungafamiljen - en familj som omodernt nog ärver sitt ämbete - men romantikern inom mig kan helt enkelt inte låta bli att engageras i detta. Från klockan tre igår eftermiddag satt jag sedermera bänkad framför TV:n. Med champagne i glaset och halva familjen utkörd ur huset tittade jag och Alice på vackra klänningar, bröllopscermonin, middagen och eftersnacket i studion. Med ett par avbrott för matlagning, umgänge och middag, men hela tiden med TV:n på i bakgrunden. Och vilket bröllop! Sällan har jag skådat en vackrare brud än Sofia och - vad jag bara kan anta är på grund av kvarvarande förlossningshormoner - fälldes även en och annan tår under såväl vigseln som under talen. 

Och nu då? Nu kan jag äntligen återgå till att vara republikan. Efter att ha lusläst alla bröllopsmagasin såklart. Men sedan. Sedan är det bara att tuta och köra. Fram tills nästa kungliga dop, då jag åter gör avkall på min pessimism och förvandlas till en tvättäkta rojalist. Dubbelmoralen är nästintill skrämmande. 


Med skumpa och chokladbiskvi firade jag kärleken. Och säga vad man vill om kungahuset, men jag tror nog att Sofia blir en frisk fläkt där. Men vem är jag att uttala mig i frågan?

Sportat på stan

Idag tog jag och Alice bussen in till stan efter Victors dagislämning för att kolla in rean på Filippa K. Om någon annan har liknande planer kan ni redan nu bespara er besväret. Jag såg inte ett enda plagg som jag ens övervägde att prova. Med eller utan rea. 

Men. På bussen stötte vi på ett antal ungdomar på väg till diverse studentmottagningar. Uppklädda, gissar jag, och jag utläste i dem ett sällsamt mode. Trots att jag själv i min ungdoms dagar haft en hel del oklara skolavslutningsklänningar och världens kortaste, mest urringade, konfirmationsklänning, har jag väl aldrig sett fullt så märklig ut. För nuförtiden kombineras de kortkorta kjolarna och shortsen med vinterkängor. Tänk Dr Martens eller en knähög variant. Detta ungdomsmode gör mig både glad och tacksam över att ha passerat trettiostrecket. 


Ett exempel på lustiga kängor att traska runt med i sommarvärmen. Under kappan döljer sig en kortkort klänning. Sedan fick det vara nog med mina paparazzibilder. 

En liten lur

Solen, som sken så härligt i morse, försvann plötsligt och det blev genast kyligt. Samtidigt som Alice bestämde sig för att ta jättetuppluren Allan mitt på dagen. Jag kan inte påstå att jag är jättenöjd över hennes beslut; jag hade mycket hellre sett att hon sover när vi har hämtat Victor eller gör det till en tidig kväll, men så blir det förmodligen inte. Så vad gör jag medan hon snarkar gott? Jo, jag har slängt mig bredvid henne i sängen, alltför kaffestinn för att kunna sova själv. Jag hade visserligen kunnat dra igång en maskin tvätt (man kan aldrig tvätta för ofta hemma hos oss) eller sortera in mina sommarkläder i garderoben, men det gör jag alltså inte. Jag bara ligger här och stirrar på min telefon och väntar på solens eventuella återkomst. Den som väntar på något gott..


Vår selfie - eller groupie - blev kanske inte strålande med tanke på Alices sovande tillstånd. 

Lugna gatan

Det är inte ofta, men ibland händer det. Hela familjen sover samtidigt. Dagsover alltså. Då har jag tid att sätta mig på altanen med en kopp kaffe och paddan och bara koppla av. Surfa runt på alldeles för dyra shoppingsajter och leta alldeles för dyra resor. Idag tog jag också tag i att rensa ut i min garderob. Ut med vinterkläderna i förrådet, in med sommarkläderna. Det är ju lite som shopping. Kläder jag glömt att jag hade och kläder jag önskar att jag aldrig köpt. Och kläder jag inte kommer i. Än. Men framför allt! Ut med de tråkiga, illasittande gravidkläderna. Hela vägen till papperskorgen. Utan att passera förrådet. 


Alla sover så sött så. 

Slut på ursäkter

Ikväll masade jag mig ut på en mycket oefterlängtad löprunda. Jag minns hur svårt det var att springa första tiden efter min förlossning med Victor och har använt det som ursäkt för att slippa ge mig ut nu. Alice blir dock två månader nästa vecka och när Victor var i den åldern var jag redan i full gång med träningen. Det är jag inte nu.

Idag fick det dock vara slut på ursäkter och jag rev av ett kortare löppass. Att solen sken och vattnet glittrade bredvid mig gjorde det hela lite - med betoning på lite - lättare. Nu inser jag även varför jag har stått ut med snålblåsten och smutsiga fönsterrutor hela vintern. På sommaren finns inget bättre än att bo granne med havet!


Tre snapshots från min runda. Den här kan jag nog leva på länge..

RSS 2.0