Kräftis

Helgen har gått i ett. Halsontet som inte helt otippat smög sig på mig i förra veckan borde bäst botas med snaps och kräftor, resonerade jag. Så hela familjen tog bussen till stan och gick på födelsedagsfest, tillika kräftskiva, på en innergård i Rörsjöstaden. Vi hade mycket trevligt; Alice för all uppmärksamhet hon fick, Victor för att han fick leka med två likasinnade och jag och Erik för att vi fick sjunga snapsvisor och ha vuxna konversationer (läs: prata om andra säsongen av True Detective). Win win. Lagom till gin och tonicen släpades fram somnade båda barnen gott i vagnen. När festens singlar började diskutera potentiella uteställen tyckte vi dock att det var läge att bryta upp och tog bussen hem igen. Halsontet? Som bortblåst!


Kräftorna var slut vid det här laget, men inte festen. 

Återtåget

Idag gjorde jag ett otroligt välkomnat återbesök på självaste gymmet. Välkomnat av mig själv, ingen annan verkade bry sig, trots att jag inte har satt min fot där sedan någon vecka innan Alice kom till världen. Och trots att jag kanske inte tog i mest av alla på gymmet idag, tog jag i betydligt mer än jag gjorde sist. Och näst sist. Och, ja ni fattar. 

Skönt, var det i alla fall. Och jobbigt. Så vad kommer härnäst? Kanske ska jag våga mig på någon form av gruppträning?


Svettig och nöjd efter dagens insats. 

Lunch

Idag var det äntligen dags för en dagislunch för Victor och jag var inte tvungen att anpassa min mat efter hans tycke och smak. Så det blev en - något makulerad - omelett med ost, parmaskinka och ruccola. Easy peasy. Och så gott!


Som sagt. En något makulerad omelett. Inte desto mindre god dock. 

Nyförvärvat

Alice växer så det knakar och helt plötsligt är allt i storlek 62 för litet för henne. Efter en snabb inventering bland Victors gamla kläder upptäckte jag att mycket av det han hade i storlek 68 saknades, var slitet eller inte lämpades för de varma temperaturer vi nu upplever. Det fick helt enkelt bli en snabbvisit till Lindex i lördags för en uppdatering av Lillans garderob. Här nedan är ett axplock av inköpen. Nu ska hon väl ändå klara sig tills det är dags för den mycket mer användbara storlek 74!?


Vitt och rosa. Ett par signaturplagg får hon ju ha när allt arvegods är grått eller blått. 

Jascha

Jascha är inte bara ett ord som Victor använder för lite allt möjligt, utan även namnet på ett Stockholmsbaserat varumärke som jag nyligen har fått upp ögonen för. Den här tröjan kommer därifrån till exempel. Så fantastiskt snygg och skön. Både till svala sommarkvällar som till kyligare höstdagar. Till jeans, till kjol och till byxor. Ja, ni fattar. Den funkar till allt. 


Här bärs tröjan till ett par MYCKET utslitna byxor från Filippa K. Men de är så sköna! Dock blir det här nog sista säsongen för dem..

Underbara Mölle

I söndags strålade solen från en klarblå himmel. Hela dagen andades utflykt, så vi bestämde oss för att det var dags att avlägga ett besök på Mölle. Underbara, härliga Mölle, där några av mina bästa barndomsminnen kommer ifrån. Där vi övernattade natten efter vårt bröllop. Där jag alltid kommer att hoppas att en liten drömstuga för ett överkomligt pris kommer att dyka upp. 

Efter en lunch på hypade Krukmakeriet promenerade vi längs med vattnet, bort till Solviken och sedan hela vägen upp till tennisbanan. Ett par misslyckade försök att lära Victor hålla i ett tennisracket senare, strosade vi ner till hamnen för glass och vätskepåfyllning. Och ett obligatoriskt stopp vid piren. En underbar heldag på underbara Mölle. 


Krukmakeriets mysiga uteservering. 


Tennislektion. 


Mölle med anrika Grand Hotel. 


Längst ut på piren vid fyren. 

Nytt boktips

Jag kan aldrig få nog av en riktigt bra deckare. Vare sig det gäller böcker eller TV. En av mina födelsedagspresenter bestod därför av just en deckare. Den bittra pajens sötma. En mysdeckare som utspelar sig på en engelsk herrgård, där "detektiven" ifråga är en elvaårig kemiintresserad flicka. Kan det bli mycket bättre?


I sängen med ett tummat exemplar. 

Semesterupdate

Under vår sista gemensamma semestervecka skulle vi inte bara återhämta oss från söndagens dopkalas; även utflykterna duggade tätt. Veckan inleddes med ett besök i ett kallt och regnigt Simrishamn, men vägdes upp av östra Skånes godaste pizzor på mysiga Apotekarns. På onsdagen styrde vi kosan mot middagsbjudning i Skanör och torsdagen spenderades i ett soligt Köpenhamn. Shopping och vindrickande fick dock retirera till förmån för lek på tivoli. Trevligt, ändå. Och i helgen åkte vi till Karlshamn, den sista - och kanske enda - obligatoriska punkten på semesterns to-do-list. 

Nu har Erik som sagt återgått till jobbet, men jag och barnen fortsatte semesterfirandet med långväga gäster i måndags och playdejt (kanske mest för mamman) igår. Senare i veckan tänkte vi bränna av ett besök i Ängelholm innan även Victors termin drar igång nästa vecka. 


Köpenhamn, glada barn och picnic i skuggan. Ett par av de saker vi har haft för oss under semestern. 

Firande

Förra söndagen firade vi inte bara att jag uppnått den aktningsvärda åldern 32, utan passade även på att slå ihop det med Alices dop. Detta gjorde att jag kunde koppla av föga på morgonen, men fick fira desto mer på eftermiddagen. Storm och regn till trots artade sig dagen riktigt bra till slut och efter ceremonin bjöds det på dopkaffe i form av bubbel, öl, snittar, grillat och tårta. Den här gången insåg jag mina begränsningar och beställde tårtorna. Ett riktigt bra beslut. En prinsesstårta och en med hallon- och chokladmousse uppskattades otroligt mycket. Inte minst av Victor. 


Lilla familjen, minus Victor, i kyrkan. 


Uppdukat för dopkaffe. 


Födelsedagspresenter. En klocka och en kavaj. Bland annat. 

Sommar(o)väder

Så kom slutligen sommaren och det fina vädret. Samma dag som Erik, i likhet med många andra, gick tillbaka till jobbet. Victor är dock ledig en vecka till, så vi roar oss på egen hand - och i goda vänners lag - efter bästa förmåga. Men det är inte enbart sol och värme som hör sommarväder till. Även blixt och dunder har varit märkligt frånvarande denna sommar. Fram tills ikväll. Plötsligt öppnade sig himlen samtidigt som blixtrarna skar över himlavalvet. Nu hoppas jag att luften har rensats och att morgondagen blir solig, men mindre kvalmig. Då kanske även uppdateringar om vad vi har haft för oss på sistone kommer. So long!


När sommaren hittade till Sverige. Innan ovädret slog till. 

RSS 2.0