Arket

Jag är inte överdrivet förtjust i fast fashion - efter min utrensning under flytten var faktiskt ett av mina löften att aldrig mer köpa ett billigt* plagg - och minst av allt greenwashande H&M. Däremot är jag förtjust i H&M-ägda Arket. Motsägelsefullt? Kanske. Men kläderna från Arket känns inte alls lika billiga och kortlivade som moderkoncernens. Lite dyrare, lite mer kvalitet. 

Igår kom det sig så att när jag - trött som vanligt - kom in på kontoret upptäckte att jag var klädd från topp till tå i just Arket. Tröja, byxor, skor. Om inte det förtjänar en toa-selfie; vad gör då det?

(null)
(null)

Randig tröja, skrynkliga linnebyxor (fördelen med linne är ju att det ALLTID är skrynkligt och därmed helt meningslöst att ens försöka stryka) och spetsiga skor. Och så ett OTROLIGT slitet sommarhår som ska få sig en rejäl omgång nästa vecka. Är det då jag klipper page?

Flytt

Sommarens stora projekt och huvudvärk - att flytta - är nu äntligen över. Igår tömde vi det sista under ösregnsliknande former och idag har vi skrivit på alla papper och lämnat över nycklarna till de nya ägarna. En vemodig, men otroligt skön, känsla. Skön i bemärkelsen att jag inte längre har ett stort måste hängande över mig i form av att tömma, städa, rensa. Allt är klart, vi har numera bara lägenheten. Tyvärr. 
 
(null)
 
Hejdå Duvbåtsgatan och tack för allt! Några av mina bästa stunder har varit i det här huset. Det har gråtits, skrattas, ätitis, njutits, bråkats, älskats, jobbats och LEVTS. Nu lämnar vi över till nya människor att få uppleva saker här.
 
(null)
 
Meanwhile.. är vi på plats i lägenheten. Långt ifrån klara, som bilden ovan är ett levande bevis på, och frågan är om vi någonsin kommer att bli det. Varje gång jag lägger in kläder i ett skåp frågar jag mig själv om det är värt det. Ska vi ändå inte städa ur det snart? Man kan ju alltid hoppas...

Östergötland

Efter att ha packat ner, packat upp, städat, donat, åkt tvåsiffrigt antal vändor till tippen och levt i totalt kaos större delen av sommaren insåg jag till slut att vi var tvungna att få en paus från flytthelvetet, men framför allt få lite miljöombyte. Jag surfade in på airbnb och efter några vändor i hela Sverige landade jag i Östergötland, närmare bestämt ett torp utanför Valdemarsvik. Nära hav, sjö, natur och med en helt rimlig resväg - och pris - bokade jag upp ett par nätter i slutet av juli. Stugvistelsen blev succé! Precis vad vi - en familj där bara två av sex har giltiga pass - behövde.

(null)

Vi anlände trötta, men nöjda, till den mysiga stugan mitt ute på landet. Där fanns till och med en fungerande TV, vilket är mer än vad vi har lyckats få in i lägenheten. 
 
(null)
 
Hedda gillade stuglivet - och mackor. Gillade inte att sitta i barnstol eller att hålla sig i skinnet.
 
(null)
 
Ingen älskar att bada som Alice. Här i havet strax utanför Gryt, Valdemarsviks skärgård, om jag förstått det rätt. Lugnt och skönt och folktomt. Och skön temperatur i havet. Precis som man vill ha det. 
 
(null)
 
Lunch i skuggan precis utanför stugan. Kossorna betade precis nedanför.
 
(null)
 
Det blev även promenader i omgivningarna. Landsvägar med kor, grönska och inte en bil i sikte - finns det något som säger svensk sommar mer än sådana här bilder?
  (null)

 
Det fick även bli en selfie på grusvägen. Det må se idylliskt ut, men i bakgrunden figurerade lata, klagande barn, bråk och flugor. Men mest idyll.

(null)

Det blev även en tur till underbart mysiga Söderköping. Vilken gullig liten stad! Det blev såklart glass på berömda Smultronstället. Vi skippade dock kön, som uppskattades vara tre timmar lång, och köpte glass i kiosken istället för att ta ett bord.

(null)

Vi avslutade vistelsen med att bada jättemycket i en sjö. Och hoppa från sjöns hopptorn. Tack Östergötland för magiska dagar! Vi kommer gärna tillbaka - och jag har redan börjat googla sommarhus exakt där i sedvanlig ordning.


RSS 2.0