Påskhelgen

Med sjuka barn, påsklov, fotbollscamp och en påskhelg i bagaget var det en ren fröjd att valsa in i en helt vanlig - om än kort - vecka igen. Alla barnen är iväg, vi jobbar på och livet känns som vanligt. Minus den otippade och ovälkomna kyl- och snöstorm som har kommit på besök. 
 
Innan kylans ankomst avnjöt vi dock en lång, men fin, påskledighet. Långfredagen firades med släktkalas för Alice och Otto, som fyller år lite för tätt inpå varandra. Att ha separata kalas för släkten finns inte på kartan. Någonsin. Nu blev det ett klassiskt barnkalas med presenter, varmkorv, tårta och lek. Årets tråkigaste dag utvecklades till lite av en fest. För barnen i alla fall. 
 
(null)
(null)
 
Alice visade upp sig från sin allra bästa sida; medan de små killkusinerna höll hov på motsatt högkant. Otto förmodligen sneglandes mot kakfatet. 
 
(null)
 
På påskafton sken solen och efter en otroligt uppskattad äggmålning och inte lika uppskattad påsklunch bestämde vi oss för att åka på en utflykt till sydligare breddgrader. 
 
(null)
(null)
(null)
 
Vi åkte till Skanör, där vi gick en lång och blåsig promenad i solen och åt glass på Da Nonna innan vi begav oss hemåt för påskäggsjakt i trädgården. 
 
(null)
(null)
 
Med kartan i högsta hugg och otroligt fokuserade barn var detta eventuellt den snabbaste påskäggsjakten i mannaminne. Dock har väl barnen aldrig varit så lyckliga som när de hittat varsin kanin sprängfylld med godis. Vad mer kan man behöva? Vad mer kan man begära?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0