Svenne Banan

Har funderat lite över det här med Svenne Banan. Vem är Svenne Banan? Vad utgör den typiske Svenne Bananen? Känner jag någon Svenne Banan? Svaret är ett rungande ja. Varenda jävel som har ett jobb i Sverige känner minst fyra Svenne Bananer. Underförstått vid det här laget är att Svenne Banan inte är något positivt smeknamn. Det är ett skällsord. Och de finns överallt i alla former. Folk som vill ha saker på ett visst sätt, folk som är avundsjuka av naturen och folk som vänder kappan efter vinden. Eller rätt och slätt en soffliggande free-rider som vill att livet bara ska gå sin gilla gång utan att han eller hon själv behöver vara alltför involverad i det.

Jag har träffat Svenne Bananer i alla möjliga sammanhang. I jobbsammanhang är det ju oundvikligt. Där flockas de. Svenne Banan skriker högt av glädje så fort han har anställningstrygghet, omfamnar LAS och älskar att snacka skit om chefen. Den svenska modellen är ett stolt slagord var gång Svenne Banan vistas utomlands (vilket Svenne gör i Bayern, om han själv får välja).

Dejter har också visat sig vara Svenne Bananer ett par gånger för ofta. Den typen av Svenne Banan är den allra värsta, främst eftersom man blir så vansinnigt irriterad på sitt eget bristande omdöme. Det här är ju ändå en kille man själv har valt att dejta. Så fort du inser detta åker dock Svenne B åker i soptunnan innan han hinner säga "banan".

I min bekantskapskrets måste jag erkänna att Svenne Bananer är sällsynta, men inte utrotningshotade. Detta kan bero på att jag nu är 25 år och inte längre tvingas ihop med människor eller är vän med dem för sakens skull. De som trots allt lider av Svenne Banan-tendenser gör det nog på grund av arvet eller miljön (kan man inte skylla allt på det?). Det kan ju faktiskt vara rätt uppfriskande att hänga med Svenne Banan då och då, skratta åt hans eller hennes inputs och glädja sig åt att man själv är så fantastiskt osvennig. Hrm.


Kommentarer
Postat av: josef k

keep up the good work

2009-04-02 @ 00:46:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0